وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آسان بگیر و رفیق باش | رفق انسان را آرام و از پریشانی‌ها دور می‌کند

  • کد خبر: ۱۱۲۹۹۸
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲
آسان بگیر و رفیق باش | رفق انسان را آرام و از پریشانی‌ها دور می‌کند
آیت‌ا... محمدجواد فاضل لنکرانی - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)

این مطلب شامل همه ماست: خدا به خاطر «رفق»، به هر خانواده، گروه و شخصی نعمت داده است. «رفق» که بیشتر به معنای آسان گرفتن و مدارا کردن است و بعضی جا‌ها به معنی دوستی هم به کار رفته است، یعنی انسان باید امور را آسان بگیرد. این خیلی نکته تربیتی مهم و از اموری است که در مسئله سبک زندگی اسلامی از عناوین محوری به شمار می‌رود.

از این رو، گفته شده است انسان در معیشت و روزی، خوراک، پوشاک، مسکن و ... باید آسان بگیرد. برای نمونه، اینکه روی گلیم یا فرش بافتنی یا ماشینی بنشیند، برایش تفاوتی نداشته باشد.

از سوی دیگر، می‌دانیم که خدا با بندگانش رفیق است و مدارا می‌کند به طوری که رزق و روزی بنده‌ای که نافرمانی او را می‌کند، عطا می‌کند و در واقع، عنایتش را به طور کلی قطع نمی‌کند. از این نکته درمی‌یابیم همان‌طور که خدا به این شکل رفیق است، دوست دارد بندگانش هم این صفت «رفق» و مدارا را داشته باشند.

گاهی انسان فکر می‌کند در بن‌بست قرار گرفته است. به این علت، بی‌تابی و بی‌قراری می‌کند که اشتباه است. باید امور را در زندگی فردی و اجتماعی آسان بگیریم و مدارا کنیم، زیرا مسائل با همین ویژگی یعنی رفق حل می‌شوند.

وقتی شما رفق و مدارا داشته باشید، توان رویارویی با مشکلات، حوادث و بحران‌ها را خواهید یافت و اشتباه و خطایی بزرگ انجام نمی‌دهید. در مقابل، آن‌هایی که رفق ندارند، قطعا در بحران‌ها شکست می‌خورند و ضربه‌پذیر می‌شوند.

به عبارت دیگر، اگر انسان مدارا و آسان گرفتن را شاخص اصلی زندگی خودش قرار بدهد، در هیچ چیز عاجز نمی‌شود و در هر امری، حتی درباره دشمنی دیگران، پیروز خواهد شد. پس اگر کسی با فردی دشمن است یا یکی از همسایه‌ها دیگری را اذیت می‌کند، باید مدارا کرد و برای برخورد، مقابله و انتقام از او زود تصمیم نگرفت. البته اگر اشکالی هست، باید گفت تا برطرف شود.

از سوی دیگر، رفق، مدارا و آسان گرفتن انسان را از نظر روانی آرام می‌کند. پریشانی‌ها، اضطراب‌ها، نگرانی‌ها و امثال آن‌ها از او دور می‌شود و وجودش برای رشد و بهروزی صفا می‌یابد. بنابراین، باید از خودمان بپرسیم که چقدر رفق و مدارا داریم. برای نمونه، حتی اگر کسی به ما اهانت کند، تا چه اندازه ظرفیت خواهیم داشت؟ اصلا همه باید خودمان را مورد سؤال قرار بدهیم.

به واقع، حیف است عمرمان در حال تمام شدن باشد و از «ملکات نفسانی» و اخلاق امامان معصوم (ع) مانند رفق و مدارا که به فکر و عقلمان رشد می‌دهد و محوری برای بسیاری از ویژگی‌های برجسته انسانی است بهره نبریم. پس به یاد داشته باشیم همواره باید خود را به این امور مثبت و ویژگی‌های پسندیده عادت بدهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->