کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آسان بگیر و رفیق باش | رفق انسان را آرام و از پریشانی‌ها دور می‌کند

  • کد خبر: ۱۱۲۹۹۸
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۲
آسان بگیر و رفیق باش | رفق انسان را آرام و از پریشانی‌ها دور می‌کند
آیت‌ا... محمدجواد فاضل لنکرانی - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)

این مطلب شامل همه ماست: خدا به خاطر «رفق»، به هر خانواده، گروه و شخصی نعمت داده است. «رفق» که بیشتر به معنای آسان گرفتن و مدارا کردن است و بعضی جا‌ها به معنی دوستی هم به کار رفته است، یعنی انسان باید امور را آسان بگیرد. این خیلی نکته تربیتی مهم و از اموری است که در مسئله سبک زندگی اسلامی از عناوین محوری به شمار می‌رود.

از این رو، گفته شده است انسان در معیشت و روزی، خوراک، پوشاک، مسکن و ... باید آسان بگیرد. برای نمونه، اینکه روی گلیم یا فرش بافتنی یا ماشینی بنشیند، برایش تفاوتی نداشته باشد.

از سوی دیگر، می‌دانیم که خدا با بندگانش رفیق است و مدارا می‌کند به طوری که رزق و روزی بنده‌ای که نافرمانی او را می‌کند، عطا می‌کند و در واقع، عنایتش را به طور کلی قطع نمی‌کند. از این نکته درمی‌یابیم همان‌طور که خدا به این شکل رفیق است، دوست دارد بندگانش هم این صفت «رفق» و مدارا را داشته باشند.

گاهی انسان فکر می‌کند در بن‌بست قرار گرفته است. به این علت، بی‌تابی و بی‌قراری می‌کند که اشتباه است. باید امور را در زندگی فردی و اجتماعی آسان بگیریم و مدارا کنیم، زیرا مسائل با همین ویژگی یعنی رفق حل می‌شوند.

وقتی شما رفق و مدارا داشته باشید، توان رویارویی با مشکلات، حوادث و بحران‌ها را خواهید یافت و اشتباه و خطایی بزرگ انجام نمی‌دهید. در مقابل، آن‌هایی که رفق ندارند، قطعا در بحران‌ها شکست می‌خورند و ضربه‌پذیر می‌شوند.

به عبارت دیگر، اگر انسان مدارا و آسان گرفتن را شاخص اصلی زندگی خودش قرار بدهد، در هیچ چیز عاجز نمی‌شود و در هر امری، حتی درباره دشمنی دیگران، پیروز خواهد شد. پس اگر کسی با فردی دشمن است یا یکی از همسایه‌ها دیگری را اذیت می‌کند، باید مدارا کرد و برای برخورد، مقابله و انتقام از او زود تصمیم نگرفت. البته اگر اشکالی هست، باید گفت تا برطرف شود.

از سوی دیگر، رفق، مدارا و آسان گرفتن انسان را از نظر روانی آرام می‌کند. پریشانی‌ها، اضطراب‌ها، نگرانی‌ها و امثال آن‌ها از او دور می‌شود و وجودش برای رشد و بهروزی صفا می‌یابد. بنابراین، باید از خودمان بپرسیم که چقدر رفق و مدارا داریم. برای نمونه، حتی اگر کسی به ما اهانت کند، تا چه اندازه ظرفیت خواهیم داشت؟ اصلا همه باید خودمان را مورد سؤال قرار بدهیم.

به واقع، حیف است عمرمان در حال تمام شدن باشد و از «ملکات نفسانی» و اخلاق امامان معصوم (ع) مانند رفق و مدارا که به فکر و عقلمان رشد می‌دهد و محوری برای بسیاری از ویژگی‌های برجسته انسانی است بهره نبریم. پس به یاد داشته باشیم همواره باید خود را به این امور مثبت و ویژگی‌های پسندیده عادت بدهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->